"Hej på dig", sanoi miehekäs mies takanasi, kun saippuasi pudotit.

Ajattelinpa tästä taas pitkästä aikaa kirjoitella jotain hieman isompaa pienehkön hiljaiselon jälkeen. Asiaa meikäläisellä ei ole taaskaan tipan tippaa, mutta ajattelinpa jotain tässä joulunvietosta avautua. Oi että, pienempänä sitä aina odotti jouluaattoa kuin kuuta nousevaa.  Joulukuu tuntui vuoden pisimmältä kuukaudelta, eikä ikinä malttanut odottaa edes jouluaterian syömistä perheen kesken, kun pukki oli tuonut taas säkillisen lahjoja, ties mitä herkkuja ja pelejä! Nykyään sitä sitten taas vaan kiroilee, että voi helvetin helvetti, taas se on ihan nurkan takana, eikä mitään ostettuna kenellekään, eikä rahaa ole edes Halpa-Hallin avaimenperiin.

Joka tapauksessa, oma joulunodotukseni kuitenkin kuluu katsoessa esimerkiksi El Gordoa, Lóteria de Navidadia, Espanjan suurta joululottoa, joka on tätä kirjoittaessakin vielä käynnissä, sekä pohtien, että mitä helvettiä minä oikein katson ja sitä, että miksi helvetissä miljoonat ja vielä miljoonat muutkin ihmiset katsovat tätä. Tämä näkyy ja kuuluu Espanjassa, niin radiossa kuin televisiossakin livenä. Me ulkomaalaiset joudumme kuitenkin tyytymään joko piraattisateelliittilähetyksiin tai internetiin, kuten tavallista tietysti.
Potti on jälleen aivan käsittämätön. Vuonna 2006 jaossa oli käsittääkseni yhteensä yli 2 miljardia euroa. Älyttömän potin lisäksi arvontatapakin on omituinen.  Eri kouluista tulleita koululaisia tulevat suurien messingin väristen arvontapallojen viereen ottamaan pienen pienistä arvontapallosta numeroita. Pienemmästä pallosta luetellaan voittojen kokoja, kun taas jättimäisestä pallosta voittonumeroita. Kaikki tämä tehdään laulaen. Miettikää nyt, jos Aulis Gerlander aikoinaan olisi päättänyt lauleskella lauantain lottonumerot ja voitot kovaan ääneen. Ja jok'ikisen voiton joka jaetaan. Kaiken lisäksi laulu jää päähän kiinni, kuin koiranpaska tossun pohjaan, Herranjumala, päässäni soi varmasti vielä Uudenvuoden jälkeenkin laulu;
1: "Setenta y cuarenta y doos, veintiochooo.."
2: "Miiiiil eeeeuurooooos.."
Ja jumalauta, tätä laulua kestää tuntikausia, arvonta kestää ainakin kuusi tuntia, ellei enemmänkin. Ainakin siltä se tuntuu.
Mikä parasta, koko paska on selostettu, kuin Suomen jääkiekko-ottelut.

Ei voi muuta sanoa, kuin että kyllä minä vaan rakastan tuota maata ja sen omituisuuksia. Jos unohdetaan brittituristit.
 

Leave a Reply.