"Heipä hei, haistappa vaikka vittu", totesin Tuonen virralla minua odottaneelle veneenkuljettajalle  ja palasin kotiin.

En siis ole kuollut, unohtanut tai lopettanut tätä blogiani millään tapaa. Nyt on kulunut kuitenkin jo kuukausi edellisestä kirjoituksestani, joten ajattelin muistaa teitä rakkaita ihmisiä, jotka löpinöitäni ja höpinöitäni vielä seuraatte!
Olen myös päivittänyt Videot-osion enemmän nykyhetkeen muun muassa lisäämällä Peliapila-ohjelman suureen jo tarjolla olevaan ohjelmakavalkadiin! Jos ette vielä ole tietoisia mistä on kyse, Peliapila on rentoon sohvapelailuun keskittyvä ohjelma, jota teen hyvän ystäväni H.G. Hillerin kanssa, joka on joillekkin todella harvoille tuttu nettiradiokokeilusta, jota myös olemme koettaneet hieman pähkäillä eteenpäin. Ei radio-ohjelmasta sen enempää, palataan asiaan. Peliapilan tarkoituksena on siis esitellä kaikenlaisia pelejä lyhyehköinä sykäyksinä, erityisesti pelejä, joita voit pelata kaverin kanssa sohvalla istuen ja oluesta naatiskellen, mutta myös pelejä, jotka kiinnostavat meitä. Laitan jo julkaistut jaksot 'Read more' linkin taakse, mutta löydät ne myös Videot-osion takaa tai Arvosteluvideot-linkin takaa.
Joku tarkkaavainen saattaa myös huomata, että Peliapila on periaatteessa sitä samaa, mitä edellisen blogiviestini jälkihöpötyksistä löytyi, mutta paremmin editoituna ja suunniteltuna. Eikä niin humalassa.

Viime aikoina olen ollut melkoisessa työ- ja opiskelupuristuksessa, mikä on rajoittanut hirmuisen paljon minkään päivittämistä. Tämä koskee sekä tämän nettisivun ja vlogin päivitystä, pelailuvideoita, että myös yhteistyötäni TRMP.fi-yhteisön ympärillä. Videoita on tulossa, niitä kaikkia, niin arvosteluvideoita, kuin myös pelailuvideoita. Vaikka olenkin aikaa paljon personal kompjuuttärini edessä viettänyt, on aika kulunut kyllä hyvin paljon muiden asioiden kuin pelaamisen merkeissä.

Nyt, kun olen saanut umpipaskan aasinsillan pelailuvideoihini, voin tässä mainostaa hieman, että olen tässä harkinnut laajentamista myös konsolipeleihin. Kunhan saan järkättyä itselleni toimivan ja laadukkaan nauhoitussysteemin. Ei tästä vielä tämän enempää, ellei jollakulla satu olemaan lahjoitta minulle paria satasta pätäkkää.
Mutta joka tapauksessa, tämä töiden ja opiskelun parissa puurtaminen tulee nyt jatkumaan ainakin huhtikuun loppupuolelle saakka. Tällä välin yritän parhaani tyydyttääkseni kaikkien pelivideomielihaluja niin paljon kuin vain suinkin voin!

Nyt kello on kuitenkin jo vartin yli kolme aamuyöstä, joten pistän pillit pussiin ja menen iltapisulle ja -pesulle, muistakaa tsekata mitä 'Read more'-linkin takaa löytyy. Koetan saada kirjoiteltua näitä blogitekstejäni hieman useammin vastaisuudessa! Morjesta ja moi!

 
'Härre gud', sanoi eräs vanha biologianopettajani aikoinaan. Siis heipä hei!
Laitetaanpa tänne nyt vielä sen suuremmitta jaaritteluitta maininta uudesta arvosteluvideosta ja nyt hieman virallisemmin, omasta suustani, ilmoitus, että olen tosiaan hypännyt TRMP-koalition kyytiin, heidän uutena videoarvostelijanaan. Jos porukka ei ole entuudestaan tuttu, suosittelen suuntaamaan nokkanne tänne. Sen lisäksi suosittelen suuresti tsekkaamaan 'read more' linkin takaa löytyvät humalanhuuruiset Fight Night Round 4-sessiot uuden tuttavuuden, hgf:n kanssa.
Ja asiaan, "Äxän pikapelailut"-sarjan päätös oli hieman ennenaikainen, mutta silti kaivattu, joten heitetäänpä kepilliset sen mädän haudan päälle ja suunnatkaamme katseemme jälleen kohti kirkkaampaa tulevaisuutta, kohti tuota pelimaailman jätteenkäsittelylaitosta, X-Reaktoria kohti. Nauttikaa.

 
Vihaan sivualustaani. Kirjoitin iloksenne pisimmän blogikirjoitukseni tähän mennessä, eikä sitä enää ole missään. Jokatapauksessa, heips vain kaikille! En ole tainnut aiemmin mainita, mutta olen tässä viettänyt tipatonta tammikuuta ensimmäistä kertaa elämässäni. En tosin ole tästä niin skitsofreenisen pakko-oireinen, kuin keski-ikäiset mammat keskivartalolihavuudestaan.
Picture
Googlaamalla 'stereoscopic gaming' löysin tämän ja pornoa. 3D:nä.

Asiaan. Kuten varmaan kaikista tarkimmat ovat sattuneet huomaamaan, twiittailin tuossa eilen illalla testanneeni nVidian aikoinaan lanseeraamaa 3D-Vision Discover -passiivistereoskopialla toimivaa teknologiaa, josta olin positiivisesti yllättynyt. Kyseessä on siis teknologia, joka käyttää vanhanaikaista puna-sinistereoskopiaa tavallisten lasien kanssa, enkä todellakaan olisi osannut odottaa tekniikan toimivan alkuunkaan.
Selitän nyt tällä toisella kerralla lyhyemmän kaavan kautta asiani, eli teknologia muuttaa pelit puna-sinistereoskooppisiksi ja sain kuin sainkin siis mualimankaikkeuttakin vanhemman 75 hertsisen näyttöni tykittämään aitoa kolmedeetä verkkokalvojeni pinnoille, sen sijaan, että olisin joutunut hankkimaan tuoreen täyden 120Hz tuen omaavan näytön ja varttisatasta vaille kahden huntin hintaista 3D-Vision alkupakettia, joka sisältäisi aktiivilasit, sekä infrapunalähettimen. Ainiin ja läpipaskan Avatar-pelin.
Diili oli siis sinällään tosi hyvä, koska itse ostin Techwon nimeltämainitsemattomassa kolmannen maailman valtiossa valmistetut 5,90€ maksaneet 3D-lasit, eikä muuta tarvittu. Tietenkin tätäkin halvemmalla olisi päässyt ostamalla pahviläpyskät tai MacGyveroimalla itselleen cd-tusseilla ja kalvolla vastaavat, mutten silti kokenut tulleeni huijatuksi, johon olin valmistautunut.

Kävin läpi muutamia pelejä nVidian keräämältä listalta, johon on kerätty peleja, joissa on tuki kyseiselle teknologialle. Parhaiten koin teknologian toimivan Red Faction: Guerillan kanssa, joka ei ole edes listalla kovin korkealla ja täystuho näyttikin todella siistiltä kolmiulotteisena. Tämä puna-sinistereoskopia vaatii tietenkin konvergenssin ja efektin syvyyden kanssa pelleilyä, mutta sain yleensäottaen peleistä ainakin jonkinlaisia tuloksia. Nyt asiasta viisastuneena en suhtaudu 3D-teknologiaan enää samanlaisena rahastusroskana, kuin tähän asti.
Kaikista huonoiten systeemi toimi kuitenkin Kane & Lynch 2: Dog Daysin kanssa, jossa en saanut oikein minkäänlaisia tuloksia, mutta peli onkin listattu "huonosti toimivaksi". Toinen peli, jonka kanssa ongelmia esiintyi paljon, oli Enter the Matrix, jossa systeemi ei tahtonut millään toimia kunnolla. Mutta ei tämä ole hyvä peli stereoskooppisenakaan.
Listan voit käydä tarkastamassa täältä; http://www.nvidia.com/object/3d-vision-3d-games.html

Sen lisäksi, että olisin nörttäillyt vain halvasta 3D-teknologiasta, törmäsin tuossa taannoin erääseen todella absurdilta kuulostavaan ajatukseen. Toimivan tietokoneen luominen Minecraftin sisälle. Naurahdin ajatukselle ja unohdin asian, kunnes nyt taas törmäsin tähän uudelleen. Tällä kertaa tosin konkreettisesti toteutetussa muodossa.
Youtubessa nimimerkillä "theinternetftw" esiintyvä mies on luonut täysin toimivan 16-bittisen prosessorin Minecraftista löytyvän punakivijohdotuksen avustuksella ja melko pätevää binäärikoodia tuo näyttäisi tuottavan. Tämän lisäksi mies on suunnitellut luovansa systeemiin 128kB RAM-muistit, jollaiset muinaisista Atari-tietokoneistakin löytyi. Itse jouduin hetken hieromaan silmiäni videon nähdessäni ja miettimään, että mitä helvettiä minä oikeastaan katson. Toimivaa virtuaaliprosessoria pelin sisällä. Katsastakaaa video alta.

Varoitus, video sisältää uskomatonta technobabblea ja voi räjäyttää pääsi siisteydellään!
Kyllä se on nykyteknologia mielenkiintoista. Kohta varmaan pelaamme Minecraftia Minecraftissa. Miehen muissa videoissa selitetään ja esitellään muun muassa muistiväyliä, ynnä muita mielettömiä systeemejä. Jos teille, kuin minulle, mieletön ajanhukka ja älytön technobabble ovat suuria intressejä, suosittelen nämäkin tsekkaamaan.

Eipä tässä mitään sen erikoisempia. Aiemmin mainitsemani suuret uutiset saavat odottaa vielä virallista julkistamista, mutta muistakaa olla valppaina ja pitäkää alkoholitasapainostanne huolta!
 
Morjenttes!
Tässä on hieman hektistä taas ollut, mutta sainpa vihdoinkin jatkettua Saw:n nauhoittamista ja teinpä sitten kerralla reippaan tunnin videota, joka on jaettu kahteen osaan. Videot löydät painamalla 'read more'.
Laitan tähän samaan myös Pelaillaanko? Extran, joka on aiemmin unohtunut mainita täällä! Parannuksena muuten entiseen, nyt voit katsoa videot täältäkin koko ruudulla!

Tässä on piakkoin erittäin suuria uutisia kaikille tiedossa. ;)
 
Terve vain ja pahoittelen jälleen päivitysten hidasta tahtia. Videoiden tuotto tulee jatkumaan tänäkin vuonna, joten älkää huoliko, minä, rakas johtajanne, muusanne ja ylistämänne kaikkivaltias, PelaajaX, tulen rytinällä jatkamaan edellisen vuoden hyvin alkanutta, tosin latteasti loppunutta, videoputkea ja saatte nauttia sekä miehisen karismaattisesta ulkonäöstäni, että äärimmäisen maskuliinisesta tenoriäänestäni, niin arvosteluvideoiden, kuin myös tavallisten pelailujen merkeissä. Eli, kuten jo aiemmin sanoin, pahoittelen vielä kerran pitkää taukoani.

Sen lisäksi hyvää uutta vuotta niille, joilla se on hyvin alkanut. Tässä päässä se ei ole alkanut kovinkaan positiivisissa merkeissä. Tässä ihan vain vinkkinä;
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011010712967144_uu.shtml

Suru on valtava.
 
Lähetystä voit seurata tästä.
 
En liity koko kirjoitukseen yhtään mitenkään.
Hei, minä olen makkara.
"Herttileili sentähän", huusi Joensuuhun muuttanut mummo lentäessään persiilleen.

Huippelihuips siis, nyt on joulu jo taakse jäänyttä elämää ja voimme taas keskittyä olennaiseen, pukeilta parrat helvettiin ja kossupullot kouraan, uusi vuosi on aivan nurkan takana!

Nyt tätä tekopyhyyden ja markkinavoimien suurimman juhlapäivän päätöksen kunniaksi, aion pitää tänään 26. joulukuuta,  klo 18.00, livestream-lähetyksen! Tarkoituksena olisi ihan tavallista pelailua tehdä, mutta normaalisti poiketen, livenä.

Eli muistakaa, tänään 26. joulukuuta, klo 18.00, täällä !
Jos linkki ei jostakin syystä toimi; http://www.livestream.com/pelaillaanko

Mutta mikä parasta, rakkaat seuraajani ja alamaiseni, mikäli missaatte lähetyksen, älkää huoliko, sillä minä, johtajanne, olen armollinen ja nauhoitan koko paskan ja löydät lähetyksen jälkikäteen kokonaisuudessaan myös Youtubesta!

Muistakaa olla tarkkana!

 
Rauhallista joulua kaikille ja erityinen kiitos jokaiselle teistä, jotka olette jo yli vuoden jaksanut seurata videoitani!
Tässä vielä erityinen joulutervehdys minulta ja Pelaajaiselta!
 
"Hej på dig", sanoi miehekäs mies takanasi, kun saippuasi pudotit.

Ajattelinpa tästä taas pitkästä aikaa kirjoitella jotain hieman isompaa pienehkön hiljaiselon jälkeen. Asiaa meikäläisellä ei ole taaskaan tipan tippaa, mutta ajattelinpa jotain tässä joulunvietosta avautua. Oi että, pienempänä sitä aina odotti jouluaattoa kuin kuuta nousevaa.  Joulukuu tuntui vuoden pisimmältä kuukaudelta, eikä ikinä malttanut odottaa edes jouluaterian syömistä perheen kesken, kun pukki oli tuonut taas säkillisen lahjoja, ties mitä herkkuja ja pelejä! Nykyään sitä sitten taas vaan kiroilee, että voi helvetin helvetti, taas se on ihan nurkan takana, eikä mitään ostettuna kenellekään, eikä rahaa ole edes Halpa-Hallin avaimenperiin.

Joka tapauksessa, oma joulunodotukseni kuitenkin kuluu katsoessa esimerkiksi El Gordoa, Lóteria de Navidadia, Espanjan suurta joululottoa, joka on tätä kirjoittaessakin vielä käynnissä, sekä pohtien, että mitä helvettiä minä oikein katson ja sitä, että miksi helvetissä miljoonat ja vielä miljoonat muutkin ihmiset katsovat tätä. Tämä näkyy ja kuuluu Espanjassa, niin radiossa kuin televisiossakin livenä. Me ulkomaalaiset joudumme kuitenkin tyytymään joko piraattisateelliittilähetyksiin tai internetiin, kuten tavallista tietysti.
Potti on jälleen aivan käsittämätön. Vuonna 2006 jaossa oli käsittääkseni yhteensä yli 2 miljardia euroa. Älyttömän potin lisäksi arvontatapakin on omituinen.  Eri kouluista tulleita koululaisia tulevat suurien messingin väristen arvontapallojen viereen ottamaan pienen pienistä arvontapallosta numeroita. Pienemmästä pallosta luetellaan voittojen kokoja, kun taas jättimäisestä pallosta voittonumeroita. Kaikki tämä tehdään laulaen. Miettikää nyt, jos Aulis Gerlander aikoinaan olisi päättänyt lauleskella lauantain lottonumerot ja voitot kovaan ääneen. Ja jok'ikisen voiton joka jaetaan. Kaiken lisäksi laulu jää päähän kiinni, kuin koiranpaska tossun pohjaan, Herranjumala, päässäni soi varmasti vielä Uudenvuoden jälkeenkin laulu;
1: "Setenta y cuarenta y doos, veintiochooo.."
2: "Miiiiil eeeeuurooooos.."
Ja jumalauta, tätä laulua kestää tuntikausia, arvonta kestää ainakin kuusi tuntia, ellei enemmänkin. Ainakin siltä se tuntuu.
Mikä parasta, koko paska on selostettu, kuin Suomen jääkiekko-ottelut.

Ei voi muuta sanoa, kuin että kyllä minä vaan rakastan tuota maata ja sen omituisuuksia. Jos unohdetaan brittituristit.
 
Tänään rakas ja pitkäaikainen ystäväni on nukkunut pois. Pahoittelen päivitysten vähäisyyttä viime ajoilta ja lähipäiviltä.

Nyt sinun on parempi olla, sinun ei tarvitse enempää kärsiä, kiitos kaikista näistä vuosista, rakastan sinua aina.
Vierelläsi kuljin loppuun saakka, keventynyt on nyt kantamasi taakka. Uinu, uinu lemmikkini, rakas ystäväni, muistosi säilyy aina sydämessäni. Hyvästi, Pete.
Picture
2000 - 2010