Vihaan sivualustaani. Kirjoitin iloksenne pisimmän blogikirjoitukseni tähän mennessä, eikä sitä enää ole missään. Jokatapauksessa, heips vain kaikille! En ole tainnut aiemmin mainita, mutta olen tässä viettänyt tipatonta tammikuuta ensimmäistä kertaa elämässäni. En tosin ole tästä niin skitsofreenisen pakko-oireinen, kuin keski-ikäiset mammat keskivartalolihavuudestaan.
Picture
Googlaamalla 'stereoscopic gaming' löysin tämän ja pornoa. 3D:nä.

Asiaan. Kuten varmaan kaikista tarkimmat ovat sattuneet huomaamaan, twiittailin tuossa eilen illalla testanneeni nVidian aikoinaan lanseeraamaa 3D-Vision Discover -passiivistereoskopialla toimivaa teknologiaa, josta olin positiivisesti yllättynyt. Kyseessä on siis teknologia, joka käyttää vanhanaikaista puna-sinistereoskopiaa tavallisten lasien kanssa, enkä todellakaan olisi osannut odottaa tekniikan toimivan alkuunkaan.
Selitän nyt tällä toisella kerralla lyhyemmän kaavan kautta asiani, eli teknologia muuttaa pelit puna-sinistereoskooppisiksi ja sain kuin sainkin siis mualimankaikkeuttakin vanhemman 75 hertsisen näyttöni tykittämään aitoa kolmedeetä verkkokalvojeni pinnoille, sen sijaan, että olisin joutunut hankkimaan tuoreen täyden 120Hz tuen omaavan näytön ja varttisatasta vaille kahden huntin hintaista 3D-Vision alkupakettia, joka sisältäisi aktiivilasit, sekä infrapunalähettimen. Ainiin ja läpipaskan Avatar-pelin.
Diili oli siis sinällään tosi hyvä, koska itse ostin Techwon nimeltämainitsemattomassa kolmannen maailman valtiossa valmistetut 5,90€ maksaneet 3D-lasit, eikä muuta tarvittu. Tietenkin tätäkin halvemmalla olisi päässyt ostamalla pahviläpyskät tai MacGyveroimalla itselleen cd-tusseilla ja kalvolla vastaavat, mutten silti kokenut tulleeni huijatuksi, johon olin valmistautunut.

Kävin läpi muutamia pelejä nVidian keräämältä listalta, johon on kerätty peleja, joissa on tuki kyseiselle teknologialle. Parhaiten koin teknologian toimivan Red Faction: Guerillan kanssa, joka ei ole edes listalla kovin korkealla ja täystuho näyttikin todella siistiltä kolmiulotteisena. Tämä puna-sinistereoskopia vaatii tietenkin konvergenssin ja efektin syvyyden kanssa pelleilyä, mutta sain yleensäottaen peleistä ainakin jonkinlaisia tuloksia. Nyt asiasta viisastuneena en suhtaudu 3D-teknologiaan enää samanlaisena rahastusroskana, kuin tähän asti.
Kaikista huonoiten systeemi toimi kuitenkin Kane & Lynch 2: Dog Daysin kanssa, jossa en saanut oikein minkäänlaisia tuloksia, mutta peli onkin listattu "huonosti toimivaksi". Toinen peli, jonka kanssa ongelmia esiintyi paljon, oli Enter the Matrix, jossa systeemi ei tahtonut millään toimia kunnolla. Mutta ei tämä ole hyvä peli stereoskooppisenakaan.
Listan voit käydä tarkastamassa täältä; http://www.nvidia.com/object/3d-vision-3d-games.html

Sen lisäksi, että olisin nörttäillyt vain halvasta 3D-teknologiasta, törmäsin tuossa taannoin erääseen todella absurdilta kuulostavaan ajatukseen. Toimivan tietokoneen luominen Minecraftin sisälle. Naurahdin ajatukselle ja unohdin asian, kunnes nyt taas törmäsin tähän uudelleen. Tällä kertaa tosin konkreettisesti toteutetussa muodossa.
Youtubessa nimimerkillä "theinternetftw" esiintyvä mies on luonut täysin toimivan 16-bittisen prosessorin Minecraftista löytyvän punakivijohdotuksen avustuksella ja melko pätevää binäärikoodia tuo näyttäisi tuottavan. Tämän lisäksi mies on suunnitellut luovansa systeemiin 128kB RAM-muistit, jollaiset muinaisista Atari-tietokoneistakin löytyi. Itse jouduin hetken hieromaan silmiäni videon nähdessäni ja miettimään, että mitä helvettiä minä oikeastaan katson. Toimivaa virtuaaliprosessoria pelin sisällä. Katsastakaaa video alta.

Varoitus, video sisältää uskomatonta technobabblea ja voi räjäyttää pääsi siisteydellään!
Kyllä se on nykyteknologia mielenkiintoista. Kohta varmaan pelaamme Minecraftia Minecraftissa. Miehen muissa videoissa selitetään ja esitellään muun muassa muistiväyliä, ynnä muita mielettömiä systeemejä. Jos teille, kuin minulle, mieletön ajanhukka ja älytön technobabble ovat suuria intressejä, suosittelen nämäkin tsekkaamaan.

Eipä tässä mitään sen erikoisempia. Aiemmin mainitsemani suuret uutiset saavat odottaa vielä virallista julkistamista, mutta muistakaa olla valppaina ja pitäkää alkoholitasapainostanne huolta!
 
 
Morjenttes!
Tässä on hieman hektistä taas ollut, mutta sainpa vihdoinkin jatkettua Saw:n nauhoittamista ja teinpä sitten kerralla reippaan tunnin videota, joka on jaettu kahteen osaan. Videot löydät painamalla 'read more'.
Laitan tähän samaan myös Pelaillaanko? Extran, joka on aiemmin unohtunut mainita täällä! Parannuksena muuten entiseen, nyt voit katsoa videot täältäkin koko ruudulla!

Tässä on piakkoin erittäin suuria uutisia kaikille tiedossa. ;)
 
 
Terve vain ja pahoittelen jälleen päivitysten hidasta tahtia. Videoiden tuotto tulee jatkumaan tänäkin vuonna, joten älkää huoliko, minä, rakas johtajanne, muusanne ja ylistämänne kaikkivaltias, PelaajaX, tulen rytinällä jatkamaan edellisen vuoden hyvin alkanutta, tosin latteasti loppunutta, videoputkea ja saatte nauttia sekä miehisen karismaattisesta ulkonäöstäni, että äärimmäisen maskuliinisesta tenoriäänestäni, niin arvosteluvideoiden, kuin myös tavallisten pelailujen merkeissä. Eli, kuten jo aiemmin sanoin, pahoittelen vielä kerran pitkää taukoani.

Sen lisäksi hyvää uutta vuotta niille, joilla se on hyvin alkanut. Tässä päässä se ei ole alkanut kovinkaan positiivisissa merkeissä. Tässä ihan vain vinkkinä;
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011010712967144_uu.shtml

Suru on valtava.